X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Campionatul mondial de șah a devenit subiect de dispute politice (DOC)

17 iun. 2014,, 17:25   Politică
4606 0
Foto: noi.md
Este vorba despre înțelegerea prelabilă între Federația de Șah a Moldovei și președintele FIDE, Kirsan Iliumjinov, privind organizarea în luna octombrie, în Moldova, a campionatului mondial la șah între femei. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul vizitei lui Iliumjinov în Moldova, în primăvara acestui an, la invitația președintelui Federației de Șah a Moldovei, Igor Dodon, transmite NOI.md cu referire la portalul Actualitati.md.

Premierul Iurie Leancă a refuzat ca această competișie să fie organizată în Moldova, motivînd prin aceea că acest eveniment ar putea fi calificat ca o acțiune electorală.

Comentînd această decizie, Igor Dodon a declarat că, pe de o parte, a fost revoltat de această decizie a autorităților, care de facto „i-a lipsit pe zeci și chiar sute de mii de amatori ai șahului din Moldova de această sărbătoare”, însă pe de altă parte, această poziție nu l-a mirat.

„Actuala putere nu are nevoie de ceea ce nu corespunde interelelor lor înguste de partid și, invers, lucrează pentru imaginea țării, dezvoltă și promovează sportul. Tot ce ei întreprind se face numai dacă le convine lor personal, ambițiilor lor politice”, a declarat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?