X 
Cutremure stiri: 502

Ucraina: Rada a aprobat decizia de a închide granița cu Rusia

18 iun. 2014,, 03:21   Externe
7885 12
Foto: obozrevatel.ua
Parlamentul de la Kiev (Rada Supremă) a aprobat marți un proiect de lege prin care cere guvernului Ucrainei ca, în termen de o lună de zile, să pregătească documentele necesare pentru delimitarea unilaterală a frontierei cu Rusia, informează RIA Novosti și ITAR-TASS.

Textul de lege menționat a fost adoptat în a doua lectură cu voturile a 261 de parlamentari, cu 35 mai mult decît cele necesare, după ce în prima lectură proiectul în cauză fusese respins, el fiind aprobat numai de 203 de deputați.

Prin același proiect, Rada Supremă cere guvernului să decidă imediat suspendarea activității punctelor de trecere a frontierei de-a lungul graniței cu Rusia și să ia măsurile necesare pentru întărirea controlului la granița cu Republica Moldova pe sectorul transnistrean.
Decizia Ucrainei de a-și delimita granița cu Rusia în mod unilateral a fost anunțată luni de secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, Andrei Parubii. „Amenințările la adresa securității naționale obligă Ucraina să-și delimiteze frontiera”, a declarat Parubii.

Demarcarea graniței cu Rusia a fost cerută de președintele Petro Poroșenko, în scopul de a securiza frontiera estică.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав