X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Iulian Groza: Denunțarea Acordului semnat cu UE ar fi un gest sinucigaș

18 iun. 2014,, 12:46   Societate
3589 0
Foto: noi.md
Acordul de asociere dintre Republica Moldova și UE va fi semnat de către premierul Iurie Leancă în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene și în limba de stat. Anunțul a fost făcut de viceministrul de Externe, Iulian Groza, în cadrul unui interviu acordat portalului unimedia.

Oficialul a ținut să precizeze că în prezent autoritățile pregătesc un plan național de implementare a Acordului, care trasează obiectivele guvernării pentru următorii trei ani, pe fiecare sector în parte. Unul dintre principalele obiective, susține viceministrul, ține de asigurarea unui climat investițional favorabil.

„Prima prioritate vizează Acordul de liber schimb. A doua sigur că vizează dimensiunea în general politică și de reformă, cu accent în special pe sectorul justiției. Acum sîntem în faza de implementare. Obiectivul principal este să asigurăm o justiție eficientă, responsabilă, independentă. Recunosc că avem foarte mult de lucru”, a precizat Groza.

Totodată, viceministrul opinează că niciun partid politic de la Chișinău nu va îndrăzni să denunțe documentul, după semnare, în condițiile în care un asemenea gest ar putea avea consecințe serioase. În acest sens, Groza a făcut o comparație cu situația din Ucraina.

„Ar fi sinucigaș ca vreun partid politic să denunțe Acordul de asociere cu UE, care oferă un instrument politic și un mecanism de integrare. Plus la toate oferă și asistență financiară pentru a asigura acest proces”, a explicat Groza.

Amintim că Acordul de asociere Republica Moldova - UE a fost parafat la Vilnius, Lituania, pe 29 noiembrie 2013. Documentul urmează a fi semnat pe 27 iunie, la Bruxelles.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?