X 
Cutremure stiri: 502

Serghei Lavrov: Partea ucraineană a negociat ''într-un mod total neeuropean'' în problema gazelor

18 iun. 2014,, 16:18   Externe
3770 3
Foto : agerpres.ro
Ucraina a negociat în problema gazelor ''într-un mod total neeuropean'', exclusiv ''prin intermediul ultimatumurilor'' și ''dând dovadă de o lipsă totală de cultură a negocierilor'', a declarat șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, informează RIA Novosti.

'Reprezentanții ucraineni au purtat negocieri pe marginea livrărilor de gaz exclusiv într-o formă ultimativă, dînd dovadă de o lipsă totală de cultură a negocierilor, făcînd acest lucru într-un mod total neeuropean', a spus ministrul afacerilor externe al Rusiei, în cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul discuțiilor avute, în capitala Azerbaidjanului, cu omologul său azer Elmar Mamediarov.

După lungi și infructuoase negocieri cu partea ucraineană pe marginea prețului la gaz și achitarea datoriilor percepute părții ucrainene, compania rusă Gazprom a trecut luni, în relația cu Naftogaz Ukrainî, la un regim de plăți în avans. Gigantul rus speră că această decizie nu va afecta livrările de gaz spre Europa. În același timp, atât Gazprom, cât și Comisia Europeană (CE) au atenționat în legătură cu riscurile apariției de probleme la iarnă, după ce Ucraina își va epuiza rezervele din depozitele subterane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав