Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Comuniștii propun să fie sărbătorită oficial cea de-a 655-a aniversare a statalității moldovenești

18 iun. 2014,, 17:12   Societate
4944 3
Foto: moldovenii.md
Fracțiunea parlamentară a PCRM propus inițiativa de a sărbători oficial cea de-a 655-a aniversare a statalității moldovenești. Deputata PCRM Irina Vlah a comunicat pentru NOI.md că documentul respectiv a fost semnat de toți membrii fracțiunii parlamentare a comuniștilor.

În nota explicativă la proiectul de lege se menționează că, în anul 2014, Republica Moldova va marca cea de-a 655-a aniversare a constituirii statului independent moldovenesc.

În letopisețe Țara Moldovei pentru prima dată este amintită în anul 1359 și această dată este recunoscută de întreaga comunitate moldovenească. În urma războiului cu ungurii dus de domnitorul Bogdan I, regele Ungariei a fost nevoit să recunoască iundependența statală a Moldovei.

În timpul domniei lui Ștefan cel Mare, Moldova și-a consolidat pozițiile pe arena internațională, ceea ce a permis păstrarea poporului moldovenesc pînă în prezent.

„Considerăm că marcarea celor 655 de ani de la constituirea statalității Moldovei va spori interesul generației tinere față de trecutul glorios al strămoșilor noștri și va consolida prestigiul internațional al Republicii Moldova în calitate de urmaș al statalității moldovenești. Marcarea acestei date va contribui, de asemenea, la integrarea și unirea multinaționalului popor al Republicii Moldova”, consideră comuniștii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?