Arşiţa stiri: 225
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4135

Fraudele la examenele de bacalaureat vor fi sancționate cu pînă la 8 mii de lei

19 iun. 2014,, 10:36   Societate
4012 0
Foto: revuenews.com
Fraudele, comise în timpul desfășurării examenelor de bacalaureat, vor fi pedepsite contravenţional. Un proiect de lege în acest sens a fost propus de Ministerul Educaţiei şi avizat pozitiv de Comisia parlamentară juridică.

Conform proiectului de lege, persoanele care vor da publicităţii subiectele şi rezolvarea acestora pînă la începerea examenelor de bacalaureat sau pe durata desfăşurării probei vor fi sancţionate.

Persoanele fizice vor achita o amendă de pînă la 3000 de lei, cele juridice şi cele cu funcţie de răspundere - pînă la 8000 de lei, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii pe un termen de la trei luni pînă la un an.

Iniţial, proiectul prevedea răspundere penală în loc de amenzi, însă Ministerul Afacerilor Interne şi Centrul Naţional Anticorupţie au considerat pedeapsa prea aspră.

În cadrul sesiunii de bacalaureat din acest an au fost prinși copiind peste 100 de candidați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав