X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Nicolae Chirtoacă: "Tiraspolul a intimidat propria populație prin exercițiile militare efectuate"

20 iun. 2014,, 00:05   Politică
6524 11
Foto: tribuna.md
Tiraspolul a intimidat propria populatie prin exercitiile militare efectuate. Asta a declarat Directorul Institutului de Studii Strategice, Nicolae Chirtoaca in studioul stirilor Pro TV, dupa ce ieri au rasunat in stanga Nistrului explozii si focuri de arma.

Analistul politic, Nicolae Chirtoaca a declarat ca autoritatile locale de la Tiraspol iau decizii irationale privind decizia oficialilor de la Chisinau de a semna Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.

Astfel, analistul sustine ca semnarea acordului este perceputa ca o actiune impotriva regiunii separatiste.

Analistul politic a declarata ca ieri, Rada Suprema a luat decizia de a securiza frontierele de Est a Ucrainei cu Moldova, frontiere care nu sunt controlate de Moldova ci doar de regiunea separatista. Aceasta decizie fiind luata pentru a stopa infiltrarea pe teritoriul Ucrainei a fortelor diversioniste, sau a armamentului rus care pot destabiliza situatia in Ucraina.

In contextul situatiei regionale, Chirtoaca spune ca se creeaza impresia ca regimul transnistrian se simte izolat si incearca sa anticipeze careva exercitii militare.

Dupa ce ieri seara au rasunat explozii si focuri de arma in stanga Nistrului, Nicolae Chirtoaca a declarat ca prin aceste exercitii militare, Tiraspolul a intimidat propria populatie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав