X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1453

Letonia, chiar din prima zi, a sprijinit parcursul european al Republicii Moldova

19 iun. 2014,, 14:35   Societate
3363 4
Foto: adevarul.ro
"Letonia, chiar din prima zi, a fost cu noi pe parcursul de integrare europeană, început în 2009. Acest stat ne oferă pînă astăzi tot sprijinul în depăşirea dificultăţilor şi obstacolelor", a spus Alexei Cracan, şeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Letonia, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.md, relatează NOI.md.

Potrivit lui, această asistenţă a fost acordată în justiţie, agricultură, apărare, administraţie locală, Poliţia de Frontieră, medicină şi altele.

„Aici, de pildă, îşi fac studiile 27 de studenţi la Şcoala Economică din Riga, care are o reputaţie foarte bună. Poate mi-aş dori mai mult să vină aici tineri din Moldova la facultăţi tehnice. Din punctul meu de vedere, noi avem nevoie de ingineri”, consideră ambasadorul.

"Cele două ţări au multe în comun şi un lucru pe care trebuie să-l luăm de la ei este răbdarea. Sînt unele reforme, cînd efectul este imediat, altele – cînd efectul îl resimţim peste un timp oarecare, poate fi şi chiar zeci de ani. Am vorbit cu mulţi colegi de aici, care îmi povesteau că în anii ’90 ai secolului trecut ei tot se întrebau peste cîţi ani vor fi membri UE şi vor avea toate beneficiile Europei unite. Dar timpul trece repede şi aceste beneficii putem să le vedem azi în cotidianul vieţii de aici. „Labor improbus omnia vincit“ (Munca perseverentă învinge totul)", a menţionat Alexei Cracan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?