Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Felipe al VI-lea a fost proclamat rege al Spaniei în fața legislativului spaniol (FOTO)

19 iun. 2014,, 15:08   Externe
4243 0
Foto : mignews.com
Felipe al VI-lea a fost proclamat joi rege al Spaniei în fața legislativului spaniol, în urma unei ceremonii solemne desfășurate în sala de plen a Congresului Deputaților, în dreptul coroanei și sceptrului monarhiei spaniole.

"Jur să-mi îndeplinesc sarcinile cu fidelitate, să apăr Constituția și legile ei și să respect drepturile cetățenilor și comunităților autonome spaniole", a jurat regele Felipe al VI-lea pe un exemplar din Constituția țării din anul adoptării, în 1978.

"Camerele reunite ale legislativului spaniol v-au primit jurământul. Sunteți proclamat rege al Spaniei", a rostit președintele Congresului Deputaților. Jesus Posada a strigat apoi "Trăiască Regele! Trăiască Spania" și în legislativ a urmat intonarea imnului național al Spaniei.

Regele Felipe al VI-lea și-a început apoi discursul de proclamare. Regele Juan Carlos nu asistă la ceremonia de proclamare a fiului său; în schimb sunt prezenți, alături de viitorul rege și viitoarea regină, fiicele lor, mama prințului Felipe, actuala regină Sofia, sora lui cea mare, infanta Elena, precum și infantele Pilar și Margarita, surorile actualului rege Juan Carlos.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?