X 
Arşiţa stiri: 166
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Guvernul rus a amînat cu trei ani înregistrarea organismelor modificate genetic

20 iun. 2014,, 14:25   Externe
3171 0
Foto: gifakt.ru
Guvernul Rusiei a publicat hotărîrea privind amînarea cu trei ani, pînă pe 1 iulie 2017, a termenului de intrare în vigoare a înregistrării de stat a organismelor modificate genetic (OMG).

În notele explicative se arată că înregistrarea producţiei ce conţine OMG, obţinute prin utilizarea acestor organisme, este posibilă exclusiv după efectuarea expertizelor multilaterale, iar „elaborarea metodologiilor corespunzătoare, bazate pe realizările ştiinţifice şi experienţa mondială, precum şi înzestrarea laboratoarelor necesită o perioadă îndelungată”.

Sistemul de înregistrare, aprobată de către guvernul rus în septembrie anul trecut, trebuia să intre în vigoare pe 1 iulie 2014. Cabinetul de miniştri a obligat Ministerul Sănătăţii să răspundă de înregistrarea OMG pentru producţia farmaceutică. Înregistrarea de stat a OMG pentru producerea produselor medicinale şi a produselor finite ce conţin OMG va fi efectuată de agenţia Roszdravnadzor.

Rospotrebnadzor va înregistra OMG pentru fabricarea materiei prime alimentare şi a produselor alimentare. Această instituţie de asemenea e obligată să înregistreze materia primă şi produsele alimentare, ce conţin OMG. Rosselihoznadzor va înregistra OMG pentru plante şi animale, utilizate la reproducţie; microorganismele pentru agricultură; OMG utilizate pentru fabricarea furajelor şi medicamentelor pentru medicina veterinară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав