X 
Cutremure stiri: 506

Reținerile abuzive din partea forțelor transnistrene continuă – declarație

20 iun. 2014,, 17:46   Societate
4032 2
Foto: ruvr.ru
Delegația moldovenească în cadrul Comisiei Unificate de Control condamnă acțiunile abuzive din ultima perioadă a forțelor din regiunea transnistreană și cere membrilor CUC să pună capăt fărădelegilor. Un demers în acest sens a fost înaintat de către reprezentanții Chișinăului tuturor părților din cadrul Comisiei.

Potrivit delegației Moldovei, forțele din stînga Nistrului continuă în mod unilateral să reţină angajaţii structurilor de drept din Republica Moldova la aşa-numitele „posturi de grăniceri" şi să împiedice deplasarea lor în Zona de Securitate. Totodată, delegația și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu atitudinea iresponsabilă a părții transnistrene din cadrul CUC și a solicitat acesteia să se abţină de la practica atacurilor defăimătoare.

„Astfel de acţiuni sînt îndreptate spre tensionarea situaţiei în Zona de Securitate şi îngrădeşte libera circulaţie a unor categorii de persoane, contrar principiilor Acordului din 1992 şi contravine deciziilor CUC”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Membrii delegației moldovenești mai atenționează că prin aceste acțiuni este pus în pericol mecanismul actual de menţinere a păcii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав