Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

80 de kilometri de-a lungul Nistrului

21 iun. 2014,, 16:30   Sport
5847 0
Foto : gfhome.ru
“Memoria” – astfel este întitulată manifestația istorico-patriotică, organizată, în această perioadă estivală, de clubul de turism “Travers” din capitală.

Conducatorul clubului, maiestru al sportului in turism montan Victor Constantinov, a relatat pentru portalul «Noi.md» ca in zilele urmatoare un grup de circa 20 de persoane va efectua un mars turistic de 80 km de-a lungul Nistrului. Pe parcurs, timp de 4 zile, turistii vor vizita muzeul istorico-etnografic din Stefan-Voda, precum si unele locuri istorice din preajma satelor Rascaieti, Talmaz, Copanca s.a., unde in anul 1944 s-au dat lupte crincene pentru eliberarea Moldovei de ocupatia fascista.

Grupul e format atit din sportivi cu o vasta experienta in domeniul turismului, cit si din elevi ai 5 licee – “N.Milescu-Spataru”, “A.Puskin”, “A.Russo”, “T.Maiorescu” si “Stefan cel Mare”.

“Travers” a mai organizat deja - la inceputul lunii iunie – un asemenea mars turistic de 4 zile prin codri, in preajma satelor Saseni, Lozova, Pitusca, Lucaseuca, Capriana din raioanele Straseni si Calarasi. Acolo, in perioada anului 1944, actiona un detasament de partizani cu denumirea “Jurnalistul”. Grupul de turisti a depus flori de cimp la monumentul celor cazuti (monument restabilit cu aportrul guvernarii or. Volgograd), a vizitat ramasitele taberei de partizani, precum si fintina sapata de acestea acum 70 de ani. In preajma satului Lucaseuca, turistii au facut curatenie la complexul memorial.

Conducatorul clubului “Travers” a declarat ca aceste manifestatii de ordin istoric si patriotic au fost sustinute financiar de ambasada Federatiei Ruse in RM. V. Constantinov a mai mentionat ca pe 28-29 iunie in padurea de linga satul Capriana va avea loc intrunirea tuturor turistilor-participanti, unde se vor face totalurile acestei actiuni istorico-patrionice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?