X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Ashton: UE "va face tot posibilul" pentru susținerea planului de pace anunțat de președintele ucrainean

23 iun. 2014,, 12:46   Externe
3842 5
Foto: agerpres.ro
Uniunea Europeană 'va face tot posibilul' pentru susținerea planului de pace inițiat de președintele ucrainean Petro Poroșenko pentru reglementarea situației din sud-estul Ucrainei, a dat luni asigurări șefa diplomației europene Catherine Ashton, la sosirea sa la Luxemburg, unde are loc reuniunea miniștrilor de externe europeni.

'Subiectul nostru principal de astăzi este analizarea situației din Ucraina pe baza informațiilor pe care ni le va prezenta ministrul (de externe ucrainean Pavlo) Klimkin. UE intenționează să facă tot posibilul pentru susținerea planului de pace al președintelui Poroșenko', a declarat Catherine Ashton, potrivit ITAR-TASS.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate a menționat că, în cursul zilei de marți, urmează să discute evoluțiile din Ucraina cu secretarul de stat american John Kerry, în cadrul unei întîlniri pe care o va avea cu acesta la Bruxelles. 'Noi ne aflăm în legătură permanentă cu colegii noștri americani în privința situației din această țară', a subliniat dna Ashton.

Noul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a prezentat, vineri, un plan de pace în 14 puncte, menit să pună capăt insurecției separatiste proruse din estul țării. Planul prevede, între altele, dezarmarea milițiilor separatiste și amnistierea celor care au depus armele și nu au comis crime de război, garantarea unui coridor pentru ca mercenari ruși și ucraineni să poată părăsi teritoriul ucrainean, precum și crearea unei zone tampon de 10 km la frontiera dintre Ucraina și Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?