Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Aproximativ 60% dintre americani, nemulțumiți de politica externă a lui Obama

24 iun. 2014,, 15:00   Externe
2466 1
Foto : firstnews.ru
Procentul americanilor nemulțumiți de politica externă a președintelui Barack Obama a ajuns pentru prima dată la 60%, potrivit unui sondaj realizat în comun de cotidianul New York Times și postul de televiziune CBS, informează RIA Novosti.

Potrivit studiului, 58% dintre persoanele chestionate nu aprobă politica externă a șefului administrației de la Washington, în creștere cu 10% față de indicele înregistrat la sfîrșitul lunii mai.

În această ultimă lună, Statele Unite au sprijinit operațiunea militară desfășurată de guvernul de la Kiev în sud-estul țării și au elaborat noi sancțiuni economice vizînd Federația Rusă pe fondul crizei ucrainene.
SUA se confruntă în același timp cu o escaladare bruscă a situației din Irak, de unde trupele americane s-au retras în 2011. În cîteva zile, jihadiștii din Statul Islamic în Irak și Levant au ocupat mai multe mari orașe și provincii ale țării, aducînd guvernul de la Bagdad la un pas de înfrîngere militară.

Președintele Obama a declarat că Washingtonul este dispus să acorde asistență guvernului irakian, dar nu are intenția să trimită trupe în această țară.

Potrivit rezultatelor sondajului, anumite aspecte ale abordării adoptate de Obama față de criza din Irak sînt totuși sprijinite majoritatea americanilor, inclusiv posibilitatea de a efectua atacuri cu drone împotriva extremiștilor.

În același timp, sondajul relevă o creștere a neîncrederii în președinte și o profundă preocupare față de o eventuală participare lungă și costisitoare a Washingtonului în evenimentele din Irak, indică New York Times.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?