Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Un expert german prezice extinderea conflictului din Ucraina

25 iun. 2014,, 01:27   Externe
6917 4
Foto: diepresse.com
Șeful Consiliului German pentru Relaţii Externe, Alexander Rahr a definit conflictul din Ucraina și din cauza Ucrainei, drept "apogeul unei faze îndelungate de creștere a unor conflicte mici, dar în permanentă ascensiune în relațiile Rusiei cu Occidentul".

Rahr propune propria interpretare a evenimentelor, principala caracteristică a cărora el o vede în stratificarea confruntării. Anexarea Crimeei și acordarea de asistență insurgenților ruși din Donbas este doar unul dintre niveluri. Un factor important este dorința Moscovei de a împiedica integrarea completă a Ucrainei în structurile de securitate occidentale și prevenirea riscului revoluției în Rusia.

Următorul nivel important - amenințarea de colaps economic pentru Ucraina însăși. Al treilea nivel – războiul de gaze dintre Federația Rusă și Ucraina, iar al patrulea - agravarea contradicțiilor dintre Rusia și Occident. Al cincilea nivel este, probabil, cel mai grav - lupta geopolitică dintre Moscova și Washington. Rahr este sigur că niciunul dintre aceste aspecte ale conflictului nu poate fi rezolvat rapid, nimeni nu vrea să fie partea perdantă, și, prin urmare, expertul anticipează și în continuare escaladarea situației, informează dw.de.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?