Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

UE va acorda Moldovei încă 47 de milioane de euro (VIDEO)

25 iun. 2014,, 16:48   Societate
3006 0
Foto: noi.md
Instituțiile Republicii Moldova vor beneficia de un grant nerambursabil în valoare de 26 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, pentru racordarea legislației naționale la standardele europene. Un acord de finanțare în acest sens a fost aprobat astăzi la ședința Guvernului.

Potrivit viceministrului de Externe, Iulian Groza, fondurile vor fi alocate pentru consolidarea supremației legii în instituțiile de stat.

„Aceste fonduri de susținere bugetară a Moldovei sînt bani nerambursabili, care vor fi direcționați pentru consolidarea capacităților instituționale ale instituțiilor, în vederea implementării Acordului de asociere cu UE. Banii vor fi utilizați pentru diverse necesități ale instituțiilor, inclusiv pentru realizarea reformelor demarate”, a explicat Groza.

Un alt grant în valoare de 21 de milioane de euro urmează a fi acordat Moldovei pentru implementarea planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize. Planul vizează consolidarea ordinii publice și securității la frontieră.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?