Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Anularea taxei vamale a consolidat nivelul de încredere

27 iun. 2014,, 10:10   Societate
6279 7
Foto: nr2.ru
Ministrul de externe al nerecunoscutei RMN, Nina Ștanski, și-a exprimat satisfacția în legătură cu anunțul făcut de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, privind ridicarea restricțiilor pentru întreprinderile transnistrene, transmite NOI.md cu referire la site-ul departamentului de externe al Tiraspolului.

Este vorba de anularea taxelor vamale la export și import, precum și a taxelor ecologice pentru agenții economici din regiunea transnistreană.

„Anularea taxelor vamale și ecologice este un rezultat real al tacticii „pașilor mărunți” și un pas indiscutabil spre consolidarea nivelului de încredere”, a declarat Ștanski.

Comentînd pentru o televiziune locală deciziile luate de autoritățile de la Chișinău, Nina Ștanski a relatat despre impactul negativ a taxelor vamale și ecologice asupra economiei transnistrene. Potrivit ei, „numai aplicarea taxelor vamale la import și export a costat bugetul regiunii 14 milioane de dolari SUA”.

„Taxa ecologică introdusă pentru întreprinderile noastre în anul 2008 este greu de explicat din punct de vedere logic, deoarece întreprinderile respective se află pe teritoriul Transnistriei. Respectiv, banii colectați urmau să fie returnați în Transnistria pentru îmbunătățirea situației ecologice, însă acest lucru nu s-a întîmplat. Din anul 2008, întreprinderile noastre au achitat în contul taxei ecologice peste 700 de mii de dolari”, a subliniat Ștanski.

Ministrul transnistrean de externe a apreciat pozitiv decizia părții moldovenești de a anula taxele vamale și ecologice, subliniind că acest succes este unul comun pentru părțile aflate în procesul de negocieri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?