X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Prim-ministrul României atacat cu rachete la baza NATO

30 iun. 2014,, 00:44   Externe
6394 8
Foto: gov.ro
Un incident de securitate s-a produs în Kandahar chiar în timpul vizitei premierului Victor Ponta în Afganistan. Baza militară din Kandahar, cea mai mare din regiune, a fost atacată cu rachete duminică dimineaţă. Şeful Executivului participa la ceremonia de retragere a militarilor români din Afganistan.

Premierul Victor Ponta, împreună cu Mircea Duşa, ministrul Apărării, şi Gabriel Oprea, ministrul de Interne erau la masă în momentul în care s-a dat alarma. Oficialii şi jurnaliştii români au fost transportaţi rapid, cu maşini blindate, într-un buncăr.

"Nu a fost nimic special. Îmi pare rău că nu am apucat să stăm mai mult la masă cu militarii noştri. A fost un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului (...) Nu noi am fost aici cei puşi în pericol", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă. Premierul a precizat că militarii români din Afganistan îşi riscă viaţa de mult mai multe ori pe zi, de fiecare dată cînd ies în misiunile de patrulare.

România în iulie 2002 a trimis în Afganistan aproximativ 1700 de oameni care se află în provincia Zabul, împreună cu contingentul american. De-a lungul anilor în Afganistan au uciși mai mult de 20 de militari români, alți 130 au fost grav răniți. Decizia de a retrage forțele militare din această țară, autoritățile române au luat-o, ținând cont de opinia publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав