Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Moscova cere o anchetă obiectivă asupra morții unui jurnalist rus în regiunea ucraineană Donețk

30 iun. 2014,, 12:50   Externe
4062 7
Foto: agerpres.ro
Moscova cere Kievului să desfășoare o investigație obiectivă asupra morții unui jurnalist al televiziunii publice din Rusia în regiunea Donețk din estul Ucrainei, a precizat Ministerul rus al Apărării, transmite ITAR-TASS.

"Moartea jurnalistului rus arată încă o dată că cei care aplică legea în Ucraina nu vor o detensionare a conflictului armat din est și blochează un armistițiu și așa fragil", a adăugat Ministerul de Externe de la Moscova.

Comitetul de Anchetă din Rusia a anunțat la rîndul său deschiderea unei anchete pentru folosire de "mijloace și metode de război interzise" și "uciderea unei persoane în legătură cu activitățile sale" profesionale.

Această anchetă va fi 'în curînd' completată de cea deschisă în mai împotriva forțelor armate ucrainene, Gărzii Naționale și mișcării paramilitare naționaliste Pravî Sektor, a precizat Comitetul într-un comunicat.

Un jurnalist al postului public de televiziune din Rusia a murit în regiunea Donețk din estul Ucrainei după ce a fost împușcat în abdomen, a anunțat televiziunea, care a acuzat forțele ucrainene, potrivit ITAR-TASS și AFP.

"În această noapte (duminică spre luni — n.r.), colegul nostru Anatoli Klian, cameraman al Canalului 1, a murit la Donețk", a precizat postul de televiziune într-un comunicat.

"Tragedia s-a petrecut în apropierea unei unități militare, unde echipa venise să filmeze un material. La fața locului au fost trase în mod neașteptat focuri din partea militarilor. Anatoli Klian a fost rănit mortal în abdomen. Avea 68 de ani", se mai menționează în comunicat.

Deplasarea la unitatea militară fusese organizată de serviciul de presă al autoproclamatei 'Republici Populare Donețk'. Cameramanul făcea parte dintr-un grup de jurnaliști ruși care călătorea cu un autobuz, alături de mame ale soldaților ce intenționau să le ceară fiilor lor să vină acasă din armată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?