Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Belgia: Traficul feroviar grav afectat de o grevă de 24 de ore

30 iun. 2014,, 13:35   Externe
3908 0
Foto: agerpres.ro
Perturbări puternice ale rețelei feroviare naționale au început să își facă simțită prezența duminică seară în Belgia, fiind prevăzute luni și pentru traficul internațional, incluzînd companiile Thalys și Eurostar, din cauza unei greve de 24 de ore declanșată de un sindicat al angajaților de la căile ferate, relatează France Presse.

Sindicatul socialist CGSP a început la ora locală 22:00 (20:00 GMT) o grevă de 24 de ore pentru a denunța problemele de efectiv și lipsa recrutărilor. Celelalte sindicate din sector au refuzat însă să se asocieze acestei acțiuni.

Însă inițiativa a părut să își facă resimțite efectele încă de duminică seară, iar traficul era oprit în mai multe gări din Bruxelles și din restul țării, potrivit SNCB, societatea căilor ferate belgiene. Cu toate că greva nu vizează decît SNCB, trenurile ce vor tranzita regatul vor fi foarte afectate luni. Printre acestea se vor număra legăturile realizate de Thalys între Paris, Olanda și Germania. Potrivit site-ului companiei, aproape toate trenurile au fost anulate luni dimineață în ambele sensuri. Thalys "speră să poată relua un trafic normal cît mai repede posibil", dar le recomandă totuși călătorilor lor să își amîne deplasările.

În ceea ce privește Eurostar, care asigură legătura Bruxelles-Londra, aceasta a avertizat de vineri că anumite curse "ar putea fi anulate sau ar putea avea orarul modificat". Perturbările ar urma să dureze pînă la revenirea la normal a serviciilor angajaților marți dimineață.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?