X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Conducerea municipiului Bălţi neagă intenţia de a organiza un referendum

1 iul. 2014,, 12:34   Societate
3735 0
Foto: forum.md
Administraţia municipiului Bălţi nu intenţionează să organizeze unui referendum în acest oraş, a declarat pentru agenţia "Infotag" viceprimarul Octavian Mahu.

"Dispoziţia dată de primarul Vasile Panciuc pe 19 iunie nu se referă la organizarea unui referendum, ci a unor consultări publice în baza Legii privind transparenţa în procesul decizional", a spus Octavian Mahu.

Întrebat ce formă vor lua aceste consultări cu privire la vectorul de dezvoltare externă, el a răspuns că ar putea fi organizate dezbateri publice, discuţii cu experţii.

Mahu a amintit că un proiect de decizie pe această temă urmează să fie elaborat de departamentul juridic al Primăriei pînă pe 5 august.

Pe de altă parte, Legea privind transparenţa în procesul decizional, pe care şi-a întemeiat dispoziţia edilul Panciuc, stipulează, la articolul 11, cap. 2, inclusiv referendumul ca formă de consultare a cetăţenilor.

" Consultarea cetăţenilor, asociaţiilor constituite în corespundere cu legea, altor părţi interesate se asigură de către autoritatea publică responsabilă de elaborarea proiectului de decizie prin următoarele modalităţi: dezbateri publice, audieri publice, sondaj de opinie, referendum, solicitarea opiniilor experţilor în domeniu, crearea grupurilor de lucru permanente sau ad-hoc cu participarea reprezentanţilor societăţii civile", se arată în actul normativ.

Presa de la Chişinău a relatat că Primăria orașului Bălţi vrea să organizeze un referendum prin care să întrebe populaţia acestui oraş dacă este de acord cu vectorul proeuropean al Republicii Moldova promovat de autorităţile de la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?