Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Dodon: Dorin Drăguțanu este salvat de la demisie de democrați ©

1 iul. 2014,, 14:43   Economie
3867 0
Foto: noi.md
Liderul grupului parlamentar al socialiștilor, Igor Dodon, a pus problema demiterii guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, în cadrul ședinței Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. Principalele argumente au fost deprecierea continuă a leului, care a atins deja o cotație de 19,25 lei pentru un euro, precum și neputința sau lipsa dorinței organelor regulatorii, în primul rînd a BNM, de a stopa deprecierea monedei naționale.

Membrii comisiei au fost de acord să pună la vot demiterea lui Drăguțanu, însă reprezentantul coaliției de guvernare, președintele comisiei, Veaceslav Ioniță, a refuzat.

Totodată, în apărarea lui Drăguțanu au sărit deputații din partea Partidului Democrat. În replică, Igor Dodon l-a acuzat pe unul dintre liderii democraților, vicepreședintele Parlamentului, Andrian Candu, că îl susține prin toate mijloacele pe Drăguțanu, menținîndu-l în funcția de guvernator al BNM.

Amintim că socialiștii încă în vara anului trecut au inițiat un șir de acțiuni de protest în fața sediului BNM împotriva politicii de depreciere a leului. Concomitent, deputații socialiști au abordat problema deprecierii monedei naționale și demiterii lui Drăguțanu la ședințele comisiei de profil și în plenul Parlamentului. De cîteva ori comisia a avizat pozitiv problema demisiei lui Dorin Drăguțanu, însă în timpul examinării acestei chestiuni la ședința plenară a Parlamentului poziția comuniștilor și opinia personală a liderului PCRM, Vladimir Voronin, se schimba cu una diametral opusă. Astfel, în cadrul unei ședințe a legislativului, după avizul pozitiv al comisiei, Voronin a refuzat să voteze pentru demiterea lui Drăguțanu fără a explica motivele.

Astfel, ultimele încercări de a-l demite pe Dorin Drăguțanu din funcția de guvernator al BNM au fost blocate atît de coaliția de guvernare, în special Partidul Democrat, cît și de opoziția comunistă.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав