X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Poroșenko este gata să reînnoiască armistițiul în cazul îndeplinirii a patru condiții

3 iul. 2014,, 01:35   Externe
8731 9
Foto: zn.ua
Președintele Ucrainei poate reveni la regimul de non-utilizare a forței în Donbas, de îndată ce vor fi îndeplinite condițiile de bază menționate în decizia Consiliului Europei din 27 iunie – încetarea bilaterală a focului, stabilirea controlului asupra frontierei în condițiile monitorizării din partea OSCE, eliberarea tuturor ostaticilor și desfășurarea unor consultări consistente fără careva condiții suplimentare.

Această poziție a fost exprimată de către șeful adjunct al administrației prezidențiale Valeri Cealîi, la o întîlnire cu corpul diplomatic, miercuri, 2 iulie, anunță serviciul de presă al șefului statului.

Potrivit lui Cealîi, Poroșenko rămîne adeptul soluționării pașnice a situației din regiunile Donețk și Lugansk. El a menționat că președintele Ucrainei este recunoscător liderilor statelor care au manifestat înțelegere față de decizia de arelua operațiunea antiteroristă în legătură cu încetarea armistițiului unilateral.

Potrivit șefului adjunct al administrației prezidențiale, Ucraina este gata să continue consultările cu grupul de contact tripartit "în orice loc potrivit" pentru a căuta o soluție pașnică.

Șeful Serviciului de Securitate ucrainean, Valentin Nalivaicenko, care, de asemenea, a participat la întîlnire, i-a informat pe reprezentanții corpului diplomatic cu privire la situația din regiunile Donețk și Lugansk.

Cealîi, la rîndul său, a subliniat că situația din Ucraina în continuare necesită un larg sprijin internațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?