Cutremure stiri: 502

Participanții întrevederii de la Berlin au convenit asupra declarației de încetare a focului în Ucraina

3 iul. 2014,, 09:45   Externe
4232 2
Foto: ruvr.ru
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că participanții la reuniunea cvadripartită de la Berlin au reușit să cadă de acord asupra unei declarații de încetare a focului în Ucraina, anunță "Interfax".

Potrivit declarației lui Lavrov la finalul întîlnirii miniștrilor de externe din Rusia, Franța, Germania și Ucraina, "astăzi am reușit să convenim asupra declarației în conformitate cu instrucțiunile liderilor noștri și pot raporta că această dispoziție a fost executată". Rusia confirmă disponibilitatea de a amplasa la o serie de puncte de trecere a frontierei ruso-ucrainene observatorii OSCE și grănicerii ucraineni, a spus Lavrov, dar "acest lucru va deveni posibil numai după ce încetarea focului va fi convenită și anunțată".

Ministrul rus a precizat că armistițiul nu este un scop în sine - este important să se creeze condițiile pentru negocierile de pace. În același timp, Lavrov a declarat că armistițiul temporar, în vigoare în Ucraina pînă la 30 iunie, a fost încălcat de ambele părți ale conflictului. După ce se va ajunge la un acord asupra unui nou armistițiu, monitorizarea îndeplinirii lui va reveni misiunii OSCE, consideră ministrul de externe al Federației Ruse: "De îndată ce va fi anunțată încetarea focului, vom introduce proiectul de decizie în Consiliul Permanent al OSCE, care va autoriza o astfel de implementare, trimiterea observatorilor la punctele de trecere".

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a confirmat un acord privind soluționarea situației în partea de sud-est a Ucrainei: "Astăzi am reușit să ajungem la un acord privind un pachet de măsuri, care conduc împreună la un armistițiu reciproc de încredere". Potrivit lui Steinmeier, nu mai tîrziu de 05 iulie vor avea loc negocieri în cadrul grupului de contact. La rîndul său, Lavrov și-a exprimat speranța că Ucraina va auzi apelul la aceste negocieri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав