X 
Cutremure stiri: 500

Chirtoacă: Dacă așa se comportă cu primarul, ce să mai zicem de cetățenii de rînd?

3 iul. 2014,, 13:00   Politică
5629 2
Foto: privesc.eu
„Probabil, polițiștii nu mai au nimic de făcut decît să urmărească deplasările primarului general al municipiului Chișinău și să încurajeze acțiunile ilegale în privința acestuia”, a declarat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Drept motiv pentru apariția în fața jurnaliștilor a fost incidentul care s-a produs marți, la ora 22, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Bănulescu-Bodoni. Șoferul unui automobil a forțat mașina în care Dorin Chirtoacă se întorcea de la Ciocana la Primărie să oprească pe dreapta. Din acest automobil a ieșit un bărbat necunoscut cu cameră video care a început să strige că primarul se află la volan în stare de ebrietate. La scurt timp, la locul incidentului a sosit mașina Inspectoratului General de Poliție.

„Eu singur le-am propus polițiștilor să mă testeze, însă ei nu aveau alcooltest. Peste 10-15 minute a sosit un alt echipaj și procedura respectivă a fost efectuată. De menționat că aparatul nu arată rezultatul imediat, însă polițistul, fără a-l privi, i l-a arătat persoanei cu camera video. Toți au rămas șocați cînd au văzut că rezultatul indicat este nul”, a menționat edilul.

Potrivit lui Chirtoacă, „este straniu că polițistul nu doar că nu i-a făcut observație bărbatului cu camera video, ci și mai executa toate indicațiile acestuia”.

„Acum înțeleg de ce societatea civilă are un nivel atît de scăzut de încredere față poliție. Dacă poliția își permite un asemenea comportament sfidător față de primar, atunci ce se poate spune despre atitudinea față de cetățenii de rînd?! Nu se poate trece cu vederea nici faptul că cu 30 de minute înainte de cazul meu s-a produs un accident groaznic cu implicarea unui microbuz de rută, în urma căruia au avut de suferit circa 15 persoane, inclusiv trei copii, unul dintre care se află în stare gravă. Iar poliția este ocupată cu urmărirea lui Dorin Chirtoacă”, s-a revoltat primarul.

Dorin Chirtoacă este convins că incidentul dat are conotație politică.

„Se apropie alegerile și astfel de spectacole cu membrii partidului nostru vor fi încă multe. Noi sîntem incomozi, noi nu tăcem despre furtul Băncii de Economii sau al Aeroportului Internațional Chișinău. Cunoaștem și despre faptul că în MAI a fost creat un grup operativ special care are sarcina de a organiza și colecta materiale compromițătoare la adresa celor incomozi”, a menționat primarul.

Întrebat de jurnaliști dacă știe cine dă indicații acestui grup, Chirtoacă a răspuns că este suficient de amintit cine deține funcția de ministru de interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав