Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

În Moldova va avea loc cursa de ciclism Green Run

4 iul. 2014,, 12:45   Societate
3487 0
Foto: ciclism.ro
Pentru a doua oară consecutiv, în Republica Moldova va fi organizată cursa de ciclism, numită Green Run (Cursa verde). Cursa este preconizată pentru acest weekend, 5-6 iulie. Traseul va cuprinde zona verde: de-a lungul rîului Nistru, prin partea de nord-est a Republicii Moldova, în preajma satelor: Tarasova, Alcedar, Poiana, Socola,Vadul Raşcov, Climăuţii de Jos, Cot, Bursuc, Japca, Sănătăuca.

Organizatori sînt: "Explore Moldova", Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor, (ANTRIM), ONG-ul "Pro-Trebujeni" au alcătuit un program foarte strîns și au stabilit reguli stricte de participare la această cursă. Va fi un eveniment de două zile, organizat în weekend, cea de-a doua zi fiind preconizată pentru cursa de ciclism. Au fost alcătuite orarele pentru cursele de alergări și cele de ciclism, care vor constitui principalele componente ale părții competitive a evenimentului.

Partea culturală va ţine însă de activități cu specific local: participanții vor avea posibilitatea să încerce experienţe unice în viață: să guste din traiul în mediul rural și din șederea în mijlocul naturii. Pentru doritori va fi organizat un camping. Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment este de a promova stilul de viață sportiv, precum şi turismul în Moldova nu numai pentru turiştii străini, dar și pentru localnici.

Potrivit datelor de anul trecut, la eveniment au participat 58 de persoane: atît profesioniști, cît și amatori din diferite localități ale Republicii Moldova, din satele din preajmă, dar și din regiunea transnistreană, precum și din străinătate. Aceasta a fost prima cursă desfăşurată în mijlocul naturii Republicii Moldova, fără străzi și mașini.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?