X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4165

Tinerii vor avea mai uşor acces la stagiile de practică

5 iul. 2014,, 14:00   Societate
4604 0
Foto: unimedia.info
Instituțiile de stat vor fi obligate să pună la dispoziția tinerilor stagii de practică, cota fiind cel puțin 10 la sută din numărul de angajați. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de Legislativ, în a doua lectură, informează NOI.md.

Potrivit deputatului PLDM George Mocanu, astfel accesul tinerilor la stagiile de practică, după finisarea studiilor va fi simplificat.

„Autorităţile publice vor fi obligate, conform acestei legi, să ofere locuri de practică pentru tineri şi studenţi, iar perioada de practică va fi considerată experienţă de muncă”, a declarat inițiatorul proiectului.

Conform legii votate, instituțiile de stat vor trebui să scoată la concurs minimum 10% de locuri de practică din numărul de angajați. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în structurile autorităților publice sînt angajate peste 320 de mii de persoane, ceea ce înseamnă stagii pentru cel puțin 32 de mii de tineri. De asemenea, conducătorii instituțiilor publice care vor refuza să pună la dispoziție stagii de practică riscă o amenda de 3 000 de lei.

Proiectul de lege se înscrie în capitolul „Studii relevante pentru carieră” din Strategia Moldova 2020 și va facilita inclusiv accesul tinerilor pe piața forței de muncă. Proiectul de lege a fost votat unanim de către deputaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав