X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Primăria Chișinău va limita viteza microbuzelor de rută

7 iul. 2014,, 16:30   Societate
4862 1
Foto: flickr.com
Primăria Chişinău intenţionează să elaboreze un proiect de lege ce prevede limitarea vitezei pînă la 40 km/h pentru maxi-taxiuri. Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut de şeful Direcţiei transport şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, luni, la şedinţa operativă a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui, proiectul de lege se planifică a fi transmis pentru examinare în Parlament, pentru a limita viteza şi reducerea numărului de accidente rutiere cu participarea şoferilor de maxi-taxi.

"Dacă prin oraş, în timpul circulării, şoferii ar respecta viteza de 50 km/h, iar în afara oraşului – de 90 km/h, atunci accidente nu ar fi, iar limita de 40 km/h pentru transportul public va deveni cauza multor ambuteiaje", a spus şeful poliției municipale, Silviu Muşuc.

El consideră că "fiecare şofer trebuie să fie responsabil şi să înţeleagă ce se poate întîmpla în rezultatul vitezei excesive şi nerespectării regulilor de circulaţie". Muşuc a comunicat că "de la începutul anului 2014, în Chişinău au fost înregistrare 24 de accidente rutiere cu participarea microbuzelor, în urma cărora au suferit 72 de oameni, iar patru copii au decedat". În 11 cazuri, în care au fost rănite 41 de persoane, sînt vinovaţi şoferii rutierelor. Comparativ cu anul trecut, în 2014 numărul accidentelor rutiere s-a majorat.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, s-a indignat de faptul că şeful Direcţiei transport şi căi de comunicaţie a omis faptul că "competenţele de retragere a licenţei de activitate au fost preluate de Guvern şi direcţia nu poate face practic nimic".

"Modificările au fost adoptate încă în 2002, iar Guvernul doar pretinde că soluţionează problemele. Dacă şoferii încalcă regulile, înseamnă că cineva le-a permis. Dacă cineva ar avea grijă de ordinea publică, nu ar fi nici accidente, nici cazuri în care cică «am urcat beat la volan». Astfel de cazuri arată că «Vlad Filat al vostru» a eşuat", a spus primarul.

Chirtoacă a cerut Direcţiei transport şi căi de comunicaţie să "coordoneze toate acţiunile cu poliţia de patrulare din Moldova, care îi va urmări pe contravenienţi".

Săptămîna trecută au avut loc două accidente rutiere cu participarea microbuzelor de rută, în urma cărora au fost răniţi mulţi oameni, iar un copil a decedat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?