Cutremure stiri: 502

Stoianoglo: Inițiativele legislative ale deputaților APG nu fac nici două parale (VIDEO)

8 iul. 2014,, 09:45   Politică
6449 9
Foto: tribuna.md
Deputatul Parlamentului Republicii Moldova din partea Partidului Democrat Alexandru Stoianoglo consideră că cele patru inițiative legislative ale deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei sînt „stupide”, depășesc cadrul constituțional și „nu fac nici două parale”, informează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

„Inițiativele care au fost transmise Parlamentului (din partea Găgăuziei – nota red.) depășesc cadrul constituțional. Vă spun acest lucru în calitate de jurist”, a precizat Stoianoglo.

Drept exemplu politicianul a adus propunerea Adunării Populare de a modifica Legea cu privire la trupele de carabinieri, astfel încît șeful acestei structuri în Găgăuzia să fie desemnat de bașcanul autonomiei.

„Ce va cîștiga Găgăuzia de la acest fapt? Vom trăi mai bine? Vom adopta această inițiativă legislativă, însă ea nu va schimba nimic. Iar dacă toate aceste tensiuni au fost legate de o asemenea inițiativă, atunci ea nu face nici două parale”, a declarat deputatul, subliniind că „în acești ani Adunarea Populară nu a înaintat în parlamentul țării niciun document normativ calitativ”.

„Ori acești oameni (deputații Adunării Populare a Găgăuziei – nota red.) au o abordare total neprofesionistă, ori totul se face intenționat, pentru a tensiona situația, or, ei înțeleg că aceste proiecte nu vor trece. Astfel, deputații vor să pară patrioți în contextul campaniei electorale. Iar restul, care nu vin cu asemenea inițiative stupide, reiese că nu sînt patrioți. Ei pur și simplu joacă pe sentimentele oamenilor”, a conchis Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав