Cutremure stiri: 502

România oferă centrului SMURD de la Bălți 5 ambulanțe

8 iul. 2014,, 15:15   Societate
8101 1
Foto: mesageruldecovasna.ro
Potrivit declaraţiei ambasadorului român la Chișinău, Marius Lazurcă, înainte de deschiderea Centrului SMURD (Serviciul Mobil pentru Urgenţe Resuscitare şi Descarcerare) la Bălți, România va transmite spre utilizare 5 ambulanțe, comunică NOI.md.

În cadrul întrevederii ministrului Sănătății Republicii Moldova, Andrei Usatîi, cu ambasadorul român, Marius Lazurcă, părţile au căzut de acord că este nevoie de cooperare și schimb de experienţă al lucrătorilor în domeniul sănătăţii din ambele țări. Ambasadorul a confirmat decizia dată, precizînd ca medicii moldoveni lucrează cu succes în România.

De asemenea, Andrei Usatîi a remarcat faptul că în prezent este lansat un proiect de reutilare a Centrului Oncologic, Secţiei terapie laser, el invitîndu-i să participe și să contribuie şi pe colegii din România.

La Bălţi va fi deschis un centru SMURD, care va putea oferi servicii medicale de urgență în cadrul operațiilor transfrontaliere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав