X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

La Centrul Rus a fost serbată „Ziua familiei, iubirii şi fidelităţii”

9 iul. 2014,, 10:30   Societate
4859 1
Foto: ruvr.ru
La Centrul Rus de Știinţă şi Cultură a fost serbată „Ziua familiei, iubirii şi fidelităţii”. Şase familii au fost felicitate şi premiate cu medalia "Pentru iubire şi fidelitate".

Potrivit agenţiei "Infotag", soţia ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Federației Ruse în Moldova, Nelli Muhametşin, a înmînat medalia "Pentru iubire şi fidelitate" celor şase familii, soţii cărora au locuit împreună de la 30 la 50 de ani.

"Ştiu că este o muncă profundă. Este o răbdare enormă – să locuieşti alături de soţ 40 de ani. Este o muncă enormă şi meritul fiecărei familii, care se află în această sală", a spus Muhametşin.

Însărcinatul temporar cu afaceri ale Federației Ruse în Republica Moldova, Vsevolod Filipp, i-a felicitat pe soţi în numele ambasadorului Rusiei, Farid Muhametşin, cu ocazia acestei sărbători şi le-a dorit "prosperitate, bine şi armonie".

Potrivit lui, cu fiecare an această sărbătoare capătă o nouă formă şi ia amploare.

"Este important că tradiţia de serbare a acestei zile are scopul de a consolida societatea în numele fericirii familiilor. Mă bucur că această zi este marcată şi în Moldova", a spus Filipp.

Pe 8 iulie Biserica Creştină Rusă serbează ziua Sfinților Petru şi Fevronia, acest cuplu fiind simbolul familiei unite. Din 2008 iniţiativa locuitorilor oraşului Vladimir de instituire a sărbătorii "Zilele familiei, iubirii şi fidelităţii" a fost aprobată de Consiliul Federaţiei Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав