X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Un holding din Rusia ar putea achiziţiona uzina de pompe din Rîbniţa

9 iul. 2014,, 14:50   Economie
5888 0
Foto: nasos.kg
Holdingul "GMS Nasosî", cel mai mare producător de pompe din Rusia, analizează posibilitatea de achiziţionare a uzinei de pompe din Rîbniţa (UPR), care nu mai funcţionează de mult timp. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la datele aşa-numitului Minister al Dezvoltării Economice din Transnistria, că holdingul rus deţine mai multe întreprinderi de pompe în Ucraina, Rusia, Belarus şi Germania.

Conform spuselor şefului instituţiei tiraspolene, Vladimir Artiomenko, ruşii au primit informaţiile principale despre UPR, iar Guvernul, la rîndul său, va face tot posibilul pentru reanimarea producţiei.

Funcţionarul a afirmat că în prezent 25% din pachetul de acţiuni al UPR aparţin colectivului de muncă, iar alte 75% reprezintă acţiunile proprietarului, plecat peste hotare. Întreprinderea staţionează de cinci ani, avînd datorii faţă de bugetul regional de 7,5 milioane de ruble ($571 mii).

"Am pierdut pieţele de desfacere, întreprinderea nu este capabilă să fabrice produse competitive. Dar baza tehnico-materială şi o parte din colectivul de muncă au fost păstrate, însă e nevoie de investiţii în utilare şi reinstruire", a spus responsabilul.

Grupul GMS este unul dintre cei mai mari producători de echipament de pompe, compresoare pentru complexul de petrol şi gaze, energetic, locativ-comunal şi de apă din Rusia şi CSI. Pe site-ul holdingului se precizează că structura sa "mamă" este compania HMS Hydraulic Machines & Systems Plc (Republica Cipru), care a plasat valori mobiliare ale holdingului la Bursa de Valori din Londra.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?