X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Candu: Moldova nu trebuie să înăsprească politica antitutun

10 iul. 2014,, 09:31   Economie
5791 4
Foto: timpul.md
Moldova nu trebuie să se grăbească cu adoptarea măsurilor de combatere a fumatului, pentru că nicio ţară din Uniunea Europeană nu are asemenea restricţii în prezent, consideră ministrul Economiei, vicepreşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit agenţiei "Infotag", în şedinţa de miercuri a Comisiei economie, buget şi finanţe, în timpul dezbaterilor asupra Legii tutunului, Candu a spus că legea trebuie returnată Guvernului, iar aprobarea ei la etapa curentă nu va face decît să dăuneze Republicii Moldova.

"În ultimii ani, ramura tutunului în Republica Moldova degradează. Există anumite riscuri care nu pot fi ocolite. Astăzi, o astfel de lege există doar în Australia, în ţările din Europa aceasta nu există. Noi, desigur, putem să fim revoluţionari, adoptînd actul, dar trebuie să fim pregătiţi pentru unele consecinţe economice. Interdicţia ţigărilor Slims, dar şi a celor aromatizate va conduce doar la înflorirea corupţiei. Dacă o persoană fumează un anumit fel de ţigări şi acestea, la un moment dat, dispar de pe tejghea, ea continuă să le fumeze, dar aducîndu-le deja din regiunea transnistreană, prin contrabandă. Mai bine agenţii economici să facă comerţ cu ţigări şi să fie încasări la buget, pentru că din contrabandă, cu siguranţă, nu vom cîştiga nimic", a opinat Candu.

Proiectul de lege privind intensificarea combaterii fumatului prevede interdicţia publicităţii la articolele de tutungerie, a stimulării vînzărilor şi a promovării produselor de tutungerie, dar şi a comercializării ţigărilor cu adaosuri aromatizate şi vitamine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?