Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Pacienții împiedică Ministerul Sănătății să lupte cu corupția (VIDEO)

10 iul. 2014,, 15:30   Societate
4322 1
Foto: noi.md
„Asigurarea medicală te protejează. Nu da mită”- aceasta este ideea campaniei de informare, prezentată astăzi, 10 iulie, de ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, notează NOI.md.

Potrivit lui Usatîi, toate eforturile depuse de Ministerul Sănătății în lupta împotriva corupției sînt zădărnicite în principal din cauza atitudinii iresponsabile a cadrelor medicale și a pacienților, ale căror acțiuni afectează atît sistemul de sănătate, cît și imaginea întregii țări.

„În ciuda faptului că mai mult de 83% din populație dețin poliță de asigurare, oameni continuă să ofere mită pentru serviciile medicilor de familie, pentru diagnostic și tratament în instituțiile medicale, în care pacienții au dreptul de a primi asistență medicală gratuită”, a menționat ministrul.

Usatîi a subliniat că și asistentele medicale de multe ori fac aluzie la o plată suplimentară în schimbul unei asistențe medicale prompte. El a menționat că acest fapt discreditează puternic profesia de medic, dar și întregul sistem de îngrijire a sănătății.

În acest sens, Ministerul Sănătății, cu sprijinul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, lansează campania „Asigurarea medicală te protejează. Nu da mită”. Scopul campaniei este de a informa și a le reaminti locuitorilor țării despre dreptul lor de a primi îngrijiri medicale, despre responsabilitatea personală pentru darea și luarea de mită.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?