Cutremure stiri: 506

Sandu către comuniști: Voi ați sacrificat generațiile actuale, care nu sînt în stare să susțină BAC-ul

10 iul. 2014,, 14:50   Politică
6091 1
Foto: noi.md
Dezbaterile demarate astăzi în legislativ pe marginea noului Cod al educației au stîrnit reacții aprinse dintre partea opoziției. În timp ce parlamentarii comuniști au criticat aspru proiectul, venind cu diverse reproșuri la adresa ministrului Maia Sandu, reprezentanții Coaliției și-au exprimat susținerea pentru funcționară, dar și pentru noua lege a educației.

Primul lucru de care s-au arătat deranjați deputații PCRM ține de faptul că proiectul a fost înaintat abia acum în Parlament, în pragul alegerilor parlamentare. Deputații au acuzat Ministerul Educației că prin acest proiect încearcă să „comercializeze sistemul educațional”.

„Proiectul are o tentă electorală evidentă. Prin acest proiect se pregătesc eventuale atacuri raider asupra instituțiilor educației”, a precizat comunistul Ghenadie Morcov.

Ministrul a respins acuzațiile înaintate de deputat, precizînd că instituția pe care o conduce a elaborat în mod minuțios documentul, mizînd pe o îmbunătățire a calității educației. Sandu a mai precizat că reformele propuse nu sînt populiste, întrucît prevăd schimbări curajoase în sistemul educațional.

„Nu ne mai putem permite luxul să tergiversăm această situație pe care o avem astăzi în educație. Dumneavoastră spuneți să mai sacrificăm un an din viața copiilor care merg astăzi la școală. Voi ați sacrificat generațiile actuale, care nu sînt în stare să susțină BAC-ul. Noi ne-am dorit un document de calitate, este o reformă care trebuie sprijinită de populație”, a explicat Sandu.

Răspunsurile Maiei Sandu i-au convins pe deputații coaliției de guvernare, care au aclamat-o minute în șir pe funcționară, pentru modul în care a ținut piept întrebărilor deputaților.

„Avem cel mai important document educațional din ultimii ani, în sfîrșit avem definit clar care este misiunea educației, mă bucur că avem un astfel de document”, a precizat deputatul liberal-democrat George Mocanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав