X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Safonov: Transnistria nu va trăda vectorul eurasiatic

11 iul. 2014,, 15:30   Societate
4046 1
Foto: mail.ru
„Conducerea Transnistriei, desigur, va studia și analiza cu atenție Declarația cu privire la procesele de reintegrare teritorială a țării în contextul parcursului european al Republicii Moldova, însă nu trebuie să contăm pe faptul că ea va trăda vectorul eurasiatic de dezvoltare a RMN”, a declarat președintele Asociației Politologilor Independenți din Transnistria, Andrei Safonov.

Analistul politic consideră că „Transnistria se va strădui să ajungă cu Chișinăul și Bruxelless-ul la o înțelegere privind protocolul comercial separat, care ar putea contribui în viitor la livrările producției transnistrene pe piețele UE. Compromisurile întotdeauna sînt posibile.”

„Un alt aspect ține de politică. Nu poate fi vorba despre o posibilă reorientare a Tiraspolului de la Moscova spre Chișinău, în virtutea sprijinului permanent al Rusiei pentru Transnistria. Cursul proeuropean în RMN nu este acceptat. Aici practic întreaga populație rămîne pe pozițiile anterioare – doar în Uniunea Vamală, dar cu Rusia”, a declarat Safonov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?