Cutremure stiri: 506

Moldova a încheiat acorduri privind serviciile aeriene și terestre cu mai multe țări

12 iul. 2014,, 10:19   Societate
4036 0
Foto : noi.md
Autorizaţiile bilaterale şi de tranzit pentru transportul de mărfuri dintre Moldova şi Armenia vor fi eliminate. Modificarea urmează a fi introdusă în Acordul interguvernamental dintre cele două ţări, privind transporturile auto internaţionale de mărfuri.

Potrivit ministrului Transporturilor, Vasile Botnari, liberalizarea acestui mecanism va constitui un impuls puternic pentru dezvoltarea transportului internaţional de mărfuri şi a relaţiilor între Moldova şi Armenia.

Totodată, Guvernul a decis să iniţieze negocierea unui Acord privind serviciile aeriene cu Macedonia, prin care vor fi stabilite pentru prima dată relaţiile de cooperare în domeniul transporturilor aeriene între cele două state. Potrivit autorităţilor, implementarea acestui Acord va duce la diversificarea destinaţiilor din Aeroportul Internaţional Chişinău. În context, premierul Iurie Leancă a vorbit despre necesitatea semnării unei convenții similare cu Emiratele Arabe Unite și Qatar.

Guvernul a aprobat şi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Moldova și Portugalia privind transporturile internaționale rutiere de pasageri și de mărfuri, semnat la Lisabona. Potrivit proiectului, transporturile bilaterale de pasageri şi mărfuri, precum şi în tranzit, se vor efectua în baza autorizațiilor de transport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав