X 
Cutremure stiri: 506

"Marea Neagră fierbe": Exerciții aeriene bulgaro-americane, pe fondul crizei din Ucraina

15 iul. 2014,, 00:20   Externe
7981 3
Foto : newsinmir.com
Un exercitiu militar aerian bulgaro-american a avut loc in Bulgaria duminica, in ziua incheierii unui exercitiu naval al NATO in Marea Neagra, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Aceste exercitii militare s-au derulat loc in timp ce confruntarile intre fortele guvernamentale si rebeli continua in Ucraina, tara riverana Mării Negre.

Avioane americane de transport C-130 Hercules participă la exercitiile care vor avea loc pînă pe 26 iulie, de la baza aeriană americană de la Plovdiv, în sudul Bulgariei, potrivit unui comunicat, citat de Mediafax.
Zboruri tactice la altitudine joasă, transport de trupe si încarcătura, salturi cu parașuta și operatiuni de salvare in caz de criză umanitară au făcut parte dintre manevre.

"Marea Neagră fierbe", titra presa de la Moscova cînd marina rusă a inceput exercitii militare de amploare, în timp ce mai multe vase NATO au dat startul propriilor exerciții, în contextul tensiunilor din regiune din ultimele luni.

Bulgaria și Statele Unite au participat împreună cu Grecia, România și Turcia la un exercițiu militar al NATO în partea de vest a Mării Negre, în perioada 4-13 iulie. Ministerul rus al Apararii anunța atunci că le monitorizează cu atenție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав