Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Șapte cutremure înregistrate în centrul statului Oklahoma în 14 ore

15 iul. 2014,, 07:30   Externe
4615 1
Foto : altayneas.kz
În centrul statului Oklahoma au fost înregistrate șapte cutremure de mică intensitate, într-un interval de doar 14 ore, conform U.S. Geological Survey (USGS), scrie luni Huffington Post.

Cutremurele cu o magnitudine între 2.6 și 2.9 grade au fost resimțite în localitățile Guthrie, Jones și Langstone, la 24-48 de km nord-est de capitala statului, Oklahoma City. USGS a precizat că acestea au avut loc în intervalul 19:57 (sămbătă) și 9:51 (duminică), fără a se înregistra pagube sau victime.

Acestea au avut loc la doar cîteva ore după ce sîmbătă, la puțin timp după prînz, fuseseră înregistrate alte patru cutremure, din care unul cu magnitudine de 4.3 grade, iar restul cu magnitudine cuprinsă între 2.9 și 3.2 grade.

Rezidenții din centrul statului Oklahoma au pus aceste cutremure de mică intensitate pe seama forărilor de petrol și gaze naturale care au loc în zonă.

Austin Holland, cercetător seismolog în cadrul serviciului geologic al statului Oklahoma, a declarat luna trecută, la o reuniune a geologilor desfășurată la Edmond, că în această perioadă statul Oklahoma se confruntă cu o intensificare fără precedent a activității seismice, iar agenția în care lucrează va stabili în perioada următoare dacă aceste mișcări seismice au cauze naturale sau sunt determinate de activități umane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?