X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Fotbal şi escrocherii pe Internet

16 iul. 2014,, 00:15   Societate
4137 0
Foto : ruvr.ru
Escrocii de pe Internet au transformat incidentul legat de suspendarea atacantului uruguayan Luis Suarez într-o capcană pentru fanii creduli.
Specialiștii companiei ruse Kaspersky Lab au descoperit o modalitate neobișnuită de răspîndire a link-urilor către pagini de phishing (un proces fraudulos) care colectează date cu caracter personal.

Pe o pagină web falsă a FIFA, internauții erau îndemnați să semneze o petiție în favoarea lui Luis Suarez. Persoanelor li se cerea să indice numele, țara de reședință, numărul de telefon mobil și adresa de e-mail. După colectarea acestor informații, victimei i se propunea să distribuie „petiția” și prietenilor săi de pe Facebook. Același link a fost distribuit și pe forumurile de fotbal din întreaga lume. În consecință, datele cu caracter personal ale multor fani creduli au fost colectate de escroci de pe Internet.

În ce constă pericolul? Potrivit lui Denis Makrușin, expert al Kaspersky Lab, „scopul atacatorului este să fure bani sau să obțină cîștiguri financiare, folosind datele altor persoane. Cel mai mare interes îl prezintă informațiile de plată. După ce obțin acces la datele altor persoane (numărul de telefon și adresa de e-mail), infractorii, prin trimiterea de mesaje SMS, vă abonează la link-uri de plată sau propune, în numele băncii care vă deservește, să instalați o actualizare. O astfel de actualizare poate conține un cod malițios, prin intermediul căruia escrocii obțin acces la informațiile de facturare, în special cele de online banking. Astfel, e suficient să faceți un singur pas greșit și puteți rămîne cu contul gol”.

Cum ne putem proteja datele personale de escroci? Iată cîteva recomnadări din partea lui Denis Makrușin. „În primul rînd, nu introduceți datele personale oriunde, nu trimiteți datele personale pe email unor destinatari necunoscuți, nu introduceți datele persoanale pe diverse site-uri. Iar principala măsură de preveție este utilizarea celor mai avansate tehnologii de blocare a ameninţărilor informatice. De exemplu, programele antivirus dezvoltate de Kaspersky Lab blochează în mod automat link-urile care direcționează internauții către paginile de phishing”.

Potrivit celor mai recente rezultatele de testare, programul antivirus Kaspersky Internet Security s-a clasat pe primul loc, deoarece neutralizează 99,8% dintre atacuri. Un asemenea rezultat nu a putut fi obținut nici de un al program antivirus dezvoltat de companiile concurente de profil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?