X 
Cutremure stiri: 501

Lavrov a comentat îndemnul lui Obama de a extinde sancțiunile împotriva Rusiei

16 iul. 2014,, 01:32   Externe
7482 1
Foto: expres.ua
Serghei Lavrov a comentat îndemnul lui Barack Obama de a extinde sancțiunile împotriva Rusiei.

"Este trist că președintele unei mari puteri abordează problemele mondiale de o asemenea manieră", - a spus șeful Ministerului rus de Externe reporterilor la Fortaleza, în culisele summit-ului BRICS.

Obama, marți, a cerut ambasadorilor UE să ia măsuri dure împotriva Rusiei. Potrivit lui, în cazul în care liderii UE refuză să impună noi sancțiuni – Casa Albă este pregătită să acționeze de una singură. Potrivit datelor mass-media, noile sancțiuni vor viza economia și sectorul de apărare.

"Toți liderii organizației au subliniat că condamnă acțiunile unilaterale în politica mondială și nu caută confruntare, ci din contra susțin ca să lucrăm colectiv, cu participarea tuturor marilor puteri să încercăm să găsim soluții reciproc acceptabile la diverse probleme", - a continuat Lavrov.

În acest sens, el a atras atenția la cuvintele lui Vladimir Putin, care, la întîlnirea liderilor BRICS în format îngust, a vorbit despre experiența pozitivă a soluționării problemei siriene.

"Așa că, probabil, totul trebuie tratat filosofic, dar noi opunem acțiunilor unilaterale și emoțiilor rațiunea și pragmatismul", - a spus ministrul citat de "RIA Novosti".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав