Cutremure stiri: 502

Doi locuitori ai capitalei, condamnaţi pentru fraude informatice în sectorul bancar

16 iul. 2014,, 16:16   Societate
3656 0
Foto: cotidianul.ro
Doi locuitori ai capitalei au fost condamnaţi recent pentru comiterea fraudelor informatice în sectorul bancar.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă la Procuraturii Generale, inculpaţii au 30 şi, respectiv, 37 de ani, unul dintre care activa în calitate de şef al unei subdiviziuni din cadrul unui Internet provider, iar celălalt îi era subaltern.

Aceştia au fost învinuiţi de procurori că în decursul anului 2013 au favorizat suplinirea conturilor numerelor de telefon ale operatorilor de telefonie mobilă din Republica Moldova la un preţ redus, şi anume, în valoare de 50-70% din valoarea tranzacţiei.

De asemenea, inculpaţii au favorizat procurarea echipamentelor GSM, a sistemelor informatice, precum şi altor mijloace electronice la preţ redus, de pe unele website-uri care prestează servicii de vînzări on-line. La efectuarea respectivelor tranzacţii au fost utilizate datele cardurilor bancare străine, fără ştirea şi acordul titularilor acestora, efectuînd operaţiuni de plată on-line în sumă de peste 250 de mii de lei moldoveneşti.

Majoritatea obiectelor procurate fraudulos au fost recuperate de către procurori, fiind destinate pentru despăgubirea persoanei vătămate. Inculpaţii şi-au recunoscut integral vinovăţia.

Judecătoria sectorului Buiucani le-a stabilit inculpaţilor pedepse de 5 ani şi, respectiv, 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe termene de probă de 5 şi 3 ani. Sentinţa este cu drept de atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав