X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Rusia ar putea schimba drapelul oficial existent

17 iul. 2014,, 01:11   Externe
8207 5
Foto: shot.qip.ru
Drapelul actual al Federației Ruse nu corespunde cu cele mai noi tendințe de "renaștere a țării", consideră deputatul Mihail Degtiarev, membru al Partidului Liberal Democrat. Degtiarev a elaborat un proiect de lege care ar urma să modifice Legea Constituțională Federală "Cu privire la Drapelul de Stat al Federației Ruse".

Acest amendament prevede o schimbare a steagului oficial existent în Rusia, de la tricolorul alb-rosu-albastru la cel negru-galben-alb cu stema imperială. Potrivit parlamentarului, "reunificarea" Crimeei, crearea Uniunii Vamale și creșterea nivelului de patriotism ar impune această schimbare. Degtiarev susţine că doar steagul imperial corespunde actualei renaşteri a gloriei şi puterii Rusiei.

Deputatul s-a arătat nemulţumit de faptul că actualul drapel al Federaţiei Ruse ar fi fost adoptat în timpul președinției lui Boris Elțin la sugestia consilierilor americani, încă un motiv pentru care ar trebui să se renunţe la el. În schimb, Rusia ar trebui să revină la drapelul imperial, care a fluturat şi pe teritoriul actual al Finlandei, Poloniei, al Prusiei Orientale, statelor baltice.

Drapelul negru-galben-alb a început să fie folosit tot mai des în ultimii ani de organizaţii naţionaliste din Rusia. Oficial, el nu este inclus decît în drapelul regiunii Kursk.

Izvestia scrie că, potrivit studiilor de fezabilitate, înlocuirea steagurilor de la instituţiile statului, misiunile diplomatice şi automobilele oficialior ar costa statul circa 15,5 milioane de ruble.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?