X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Furtună în Bulgaria: Două localități de pe malul mării au decretat stare de dezastru (VIDEO)

17 iul. 2014,, 08:30   Externe
5986 0
Foto : agerpres.ro
În localitățile de coastă din Bulgaria, Primorsko și Byala, a fost declarată miercuri stare de dezastru după ce ploile torențiale au cauzat inundații serioase în zonă, copaci căzuți au blocat șosele și numeroase gospodării și clădiri au rămas fără energie electrică. Și localitatea Sozopol a fost de asemenea grav afectată de furtună, scrie miercuri agenția DPA.

Orașul Primorsko și satele Yasna Polyana și Vesselie s-au confruntat cu cea mai mare cantitate de precipitații, au anunțat autoritățile locale din Burgas. Primarul din Primorsko a convocat în această dimineață o ședință a centrului local pentru răspuns în situații de urgență. Drumul care leagă Primorsko de Arkoutino a fost inundat complet de apele umflate ale rîului Ropotamo, iar șoseaua care leagă Primorsko și Yasna Polyana a devenit, de asemenea, imposibil de parcurs, din cauza copacilor smulși din rădăcini și prăbușiți pe carosabil.

Furtuna a lăsat 300 de turiști într-un hotel din Primorsko fără electricitate și apă. Parterul hotelurilor din stațiune și casele de vacanță au fost inundate.

Și în localitatea Sozopol au fost raportate întreruperi ale alimentării cu energie electrică și blocaje ale traficului rutier.

În zona localității Byala, copacii au fost smulși din rădăcini, case inundate și numeroase gospodării și clădiri au rămas fără energie electrică, iar plaja și numeroase străzi au fost afectate grav, a anunțat primarul localității, Anastas Trendafilov. Opt oameni au fost evacuați de echipele de salvare din zona Byala.

Copacii căzuți din cauza furtunii au blocat drumul dintre Varna și Burgas.

Opt din cele 28 de regiuni ale Bulgariei au fost, miercuri, sub atenționare cod galben de precipitații și furtună, cu avertizări de precipitații între 15 și 35 de litri pe metru pătrat, potrivit avertizării transmise de Institutul Național de Meteorologie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?