Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Măsuri de urgență la Guvern, în urma avertizărilor Federației Ruse

18 iul. 2014,, 14:19   Politică
5316 7
Foto: gov.md
Iurie Leancă a prezidat astăzi o şedinţă de lucru privind eventualele decizii ale Federației Ruse cu privire la importul produselor moldoveneşti pe piaţa rusească.

Discuția s-a axat pe aspectele juridice ale eventualelor decizii din partea Federaţiei Ruse privind schimbarea condiţiilor de comerţ cu Republica Moldova, de ordin netarifar şi tarifar, contrar prevederilor Acordului de liber schimb în cadrul CSI. De asemenea, a fost analizat impactul acestor decizii asupra economiei moldoveneşti.

Premierul a dispus autorităţilor de resort să pregătească, în regim de urgenţă, o analiză detaliată privind cadrul juridic ce vizează relaţiile comerciale cu Federaţia Rusă şi să vină cu propuneri privind acţiunile ulterioare în cazul în care deciziile respective vor fi aprobate de autorităţile Federaţiei Ruse. Aceste acţiuni vor fi discutate şi cu producătorii şi exportatorii de produse agroalimentare din Republica Moldova, la începutul săptămînii viitoare.

La ședință au participat reprezentanţi ai ministerelor Economiei, Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Justiţiei, Finanţelor, Agriculturii şi Industriei Alimentare, precum şi ai Serviciului Vamal, Agenţiei Naționale pentru Siguranţa Alimentelor.

În cadrul ședinței s-a decis intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană privind punerea în aplicare a Acordului de comerţ liber, aprofundat şi cuprinzător.

„Rosselhoznadzor” a introdus restricții temporare la importul de fructe din Republica Moldova. În lista produselor care se află la carantină au fost incluse merele, perele, gutuile, caisele, vișinele, cireșele, piersicii, nectarinele, prunele și porumbele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав