Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

Ghimpu: Nici în grădina de la Colonița n-am să pot fuma

18 iul. 2014,, 16:30   Politică
5276 4
Foto: noi.md
Proiectul de lege care stabilește reguli mai stricte pentru fumători a stîrnit controverse în rîndul deputaților. În timp ce unii parlamentari au salutat proiectul de lege întocmit de Ministerul Sănătății, alți au declarat că proiectul este prea drastic și va genera mai multe probleme.

În opina deputatului comunist Oleg Reidman, doar două țări din Europa au asemenea reglementări restrictive în raport cu fumătorii și comercianții de țigări. Potrivit politicianului, guvernarea ar trebui să lupte prin alte metode cu viciul fumatului.

„Poate doar două țări din Europa au legi antifumat atît de stricte. Combaterea acestui viciu nu poate fi făcută prin interdicții și limitări. Educația trebuie să fie principalul instrument de luptă cu fumatul”, a explicat Reidman.

Și deputatul liberal Mihai Ghimpu a declarat că legea propusă este prea severă și va îngrădi drepturilor fumătorilor. „Legea este drastică. Am înțeles că nici în grădina de la Colonița nu o să pot fuma”, a spus dezamăgit Ghimpu.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a venit cu o replică la remarca liderului PL. „Haideți că în lectura a doua vom adopta un amendament care să vă permită să fumați în grădină”.

La rîndul său, deputatul liberal-democrat Nicolae Juravschi a propus unele amendamente la proiectul de lege. În opinia lui, instituirea unor taxe pentru cei care fumează în public ar fi o măsură mai eficientă în lupta cu acest viciu. Juravschi a precizat că din taxele acumulate ar putea fi construit un complex sportiv.

În cele din urmă, proiectul de lege antifumat a fost votat cu unanimitate de voturi de către deputați, în prima lectură. Legea interzice fumatul în spațiile publice închise și semiînchise, dar și în stațiile de așteptare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав