X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Statutul autonomiei găgăuze va fi consolidat

18 iul. 2014,, 18:13   Politică
5374 4
Foto: noi.md
Circa 20 de acte normative ale Republicii Moldova ar putea fi modificate, în vederea adaptării lor la Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei. Cel puțin asta prevede un proiect întocmit de un grup de deputați democrați și propus astăzi spre dezbatere Parlamentului.

Potrivit unuia dintre autorii proiectului, Dumitru Diacov, prin adoptarea acestui proiect, Parlamentul va da dovadă de voință politică și va transmite un semnal pozitiv autorităților găgăuze.

„Deschidem porțile, creăm un precedent pozitiv. Trebuie să oferim posibilitate regiunii să-și realizeze autonomia. Modificările vin să creeze o mai bună ambianță legislativă pentru funcționarea instituțiilor în stat, pentru că au fost discuții foarte aprinse. Astfel Parlamentul va demonstra interes față de problemele cu care se confruntă această regiune”, a explicat Diacov.

Democratul a ținut să precizeze că inițiativa propusă nu înseamnă că guvernarea va accepta un comportament radical din partea Autonomiei Găgăuze.

Inițiativa a stîrnit mai multe nemulțumiri din partea deputaților liberali, comuniști și liberal-democrați. Reprezentanții fracțiunii comuniștilor au specificat că documentul nu reflectă nici pe de parte interesele deputaților Adunării Populare.

Potrivit deputatul PLDM Tudor Deliu, există riscul ca acest proiect să fie declarat neconstituțional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?