X 
Cutremure stiri: 501

Obama: racheta care a doborît Boeing-ul a fost lansată de pe teritoriul rebelilor

19 iul. 2014,, 01:57   Externe
6774 17
Foto: ageyenko.com
Președintele american Barack Obama a acuzat rebelii din estul Ucrainei de distrugerea avionului Boeing 777 a companii aeriene Malaysia Airlines.

După cum a declarat Obama în cadrul unei conferințe de presă, avionul a fost lovit de o rachetă de clasa "sol - aer", care a fost lansată de pe teritoriul aflat sub controlul insurgenților, anunță ITAR-TASS.

În același timp, Obama a spus ca este prea devreme pentru a spune dacă racheta a fost lansagtă în mod intenționat sau accidental. Președintele Statelor Unite, de asemenea, a spus că, ca urmare a prăbușirii a decedat cel puțin un cetățean american.

În plus, Obama a cerut introducerea imediată a regimului bilateral de încetare a focului pentru a investiga cauzele catastrofei aviatice.

Boeing 777 al Malaysia Airlines a zburat de la Amsterdam la Kuala Lumpur și s-a prăbușit la 17 iulie seara, în regiunea Donețk. Ca urmare a catastrofei au murit toți pasagerii aflați la bord - 298 de persoane. Potrivit versiunii de bază, avionul a fost doborît de pe pămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав