Cutremure stiri: 505

Cursa MH17: Rusia și Putin au responsabilitatea directă de a-i obliga pe separatiști să coopereze cu ancheta, consideră Obama

22 iul. 2014,, 09:15   Externe
3744 6
Foto : mignews.com
Rusia și președintele ei Vladimir Putin au responsabilitatea de a-i obliga pe separatiști să nu blocheze o anchetă internațională în cazul avionului prăbușit joia trecută în estul Ucrainei, a declarat luni președintele SUA, Barack Obama, transmit Reuters, DPA și AFP.

Președintele american a subliniat într-o alocuțiune la Casa Albă că separatiștii proruși i-au împiedicat pe anchetatori să ajungă la locul prăbușirii avionului, folosindu-se inclusiv tiruri de avertisment.

'Ce încearcă să ascundă' separatiștii? — s-a întrebat retoric liderul de la Casa Albă, potrivit căruia în acest moment este de datoria Moscovei să insiste ca separatiștii să nu mai blocheze investigația.

Președintele Putin trebuie să-și folosească influența pentru a-i constrînge pe separatiști să coopereze cu ancheta, să nu mai manipuleze dovezile și să le asigure anchetatorilor accesul imediat și complet la fața locului, a insistat Barack Obama.

Președintele SUA a mai spus că informațiile privind o manipulare inadecvată de către rebeli a corpurilor neînsuflețite ale victimelor constituie 'o insultă la adresa celor care i-au pierdut pe cei dragi'. 'Acest gen de comportament nu-și are locul în comunitatea națiunilor', a notat Obama.

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines pe direcția Amsterdam-Kuala Lumpur, care avea la bord 298 de persoane, s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, doborît cel mai probabil de o rachetă sol-aer într-o zonă în care se înfruntă separatișii proruși și trupele fidele Kievului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав