Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Cinci companii de asigurări din Moldova au fost amendate cu 1,4 milioane de lei pentru concurență neloială

29 iul. 2014,, 17:08   Economie
8105 0
Foto: incont.ro
Consiliul Concurenței al Republicii Moldova a constatat un caz de concurență neloială pe piața asigurărilor din Republica Moldova, amendînd cinci companii de asigurări în sumă totală de 1,4 milioane de lei, relatează NOI.md. Astfel, vor fi amendate companiile „Asito”, „Donaris-Group”, „Klassika Asigurări”, „Moldasig” și „Victoria Asigurări”.

Consiliul Concurenței a declarat că în urma examinării plîngerii depuse de compania „Grawe Carat Asigurări” și investigațiilor realizate s-a constatat că companiile de asigurări „Asito”, „Moldasig”, „Donaris-Group”, „Klassika Asigurări” și „Victoria Asigurări” au pus în pericol credibilitatea companiei de asigurări „Grawe Carat Asigurări” prin excluderea acesteia de pe piaţa asigurării obligatorii de răspunderea civilă auto externă (Carte verde) în baza unor afirmaţii ce nu corespund adevărului, aprobate în cadrul Adunării generale extraordinare a membrilor Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule din martie 2013.

În acest sens, Consiliul Concurenţei a constatat încălcarea art.15 lit.b) din Legea concurenţei nr.183 din 11 iulie 2012 de către companiile de asigurări Asito”, „Moldasig”, „Donaris-Group”, „Klassika Asigurări” și „Victoria Asigurări” și a aplicat amenzi companiilor menționate în sumă totală de 1,4 milioane de lei.

Amintim că la începutul lunii iunie 2014 premierul Iurie Leancă a indicat Consiliului Concurenței să analizeze piața asigurărilor din Moldova pentru a stabili dacă nu există înțelegeri de cartel și monopolism la eliberarea polițelor „Carte verde”. Indicațiile au fost date în contextul examinării amendamentelor îndreptate spre îmbunătățirea legislației care reglementează activitatea Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule și activitatea de pe piața asigurării obligatorii de răspunderea civilă auto. În special, era vorba despre problemele legate de eliberarea polițelor „Carte verde” companiei „Grawe Carat Asigurări”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?